Friday, 6 May 2011

Top 5 zakelijke Apps

Het is nauwelijks bij te houden: de nieuwe apps vliegen u bijna letterlijk om de oren. Zo onderzocht The Nielsen Company, een groot onderzoeksbureau gespecialiseerd in onder andere markttrends, vorig jaar het smartphonegebruik in de VS. Het onderzoeksbureau bracht onder meer in kaart hoeveel apps de smartphonegebruikers per maand downloaden, welke apps het meest in trek zijn en welke categorie apps het populairst is. 


27 apps per maand downloaden
En wat blijkt? In 2010 lag het gemiddelde van het downloaden van apps in appstores als iTunes, Android Market en Ovi Store op 27 apps per maand. De meest populaire categorie apps waren apps voor games, het weer, voor maps/zoeken, apps voor sociale netwerksites en voor muziek (Bron: gsminfo, september 2010.nl).

Enorme groei business apps
Dat zijn geen zakelijke apps natuurlijk. Toch nam ook het gebruik van het aantal zakelijke applicaties in 2010 flink toe. Dat blijkt weer uit een rapport van Distimo, een Nederlands bedrijf dat de grootste online applicatiewinkels analyseert. In 2010 groeide het businesssegment met 186 procent. Dat is meer dan de gemiddelde groei van 111 procent voor het volledige aanbod van 'app stores'.

Populairste zakelijke apps
De populairste zakelijke apps waarvoor smartphonegebruikers bereid waren te betalen, waren onder meer AppBox Pro (iPhone), MyBackup Pro en DocumentsToGo (Android), SPM Mobile Shell (Windows Mobile) en Quickoffice Premier 6 (Nokia Ovi) (Bron: Computable.nl, januari 2011). 

Voor elk wat wils
Even voor de goede orde: de in deze serie genoemde apps zullen zoveel mogelijk voor de verschillende smartphones zijn. Wij zullen zowel apps behandelen voor de IPhone, voor de BlackBerry, de Nokia Symbian of voor Android. Soms zijn de apps zelfs geschikt voor meerdere toestellen. 

1- To do list
Maar laten we bij het begin beginnen. U wil ondernemer worden, heeft een smartphone aangeschaft en weet eigenlijk niet goed waar u moet beginnen. Wellicht biedt een to do lijstje uitkomst. En laten daarvoor nu ook apps bestaan. Zo is er Things (iPhone, iPad, iPod). In deze app kunt u overzichtelijk taken opslaan en organiseren en u kunt de app synchroniseren met uw desktop. Dat moet dan wel via uw wifi. Voor Android is er de Tag-ToDo-List.
In dit programma kunt u meerdere lijstjes (bijvoorbeeld persoonlijk, werk, overig) bijhouden, grafische notities maken, audiomemo’s toevoegen, statistieken laten maken en meer. Dit programma is trouwens geheel gratis.

2 - Wifi zoeken
Het kwam al hierboven even ter sprake. Het zou handig zijn als u overal toegang heeft tot het internet met uw smartphone. Daarvoor zijn er apps die u helpen draadloze internetpunten te vinden. Zo is er voor de iPhone de Wi-Fi Finder. De Wi-Fi Finder weet duizenden draadloze internetpunten in Nederland te vinden en geeft suggesties op basis van uw GPS-locatie (gratis). Voor Android is er de Wifi Buddy. Met Wifi Buddy kunt u onderweg kijken of er wifi in de buurt is (de app toont namelijk alle wifi-hotspots in de buurt) en kijkt ook naar de kwaliteit van het signaal en het kanaal. 

3- Werkplek zoeken
Misschien bent u dus net begonnen als ondernemer en zoekt u een werkplek. Daarvoor hoeft u in eerste instantie echt geen kantoorruimte te huren. Worksnug (iPhone) is een app die gebruik maakt van het zogenoemde augmented reality (toegevoegd beeld). Stel u loopt door de stad en bent op zoek naar een flexibele werkplek. U richt vervolgens met de camera van uw iPhone op de straten om u heen en u wordt naar de dichtstbijzijnde koffiebar geleid. Dankzij Worksnug. 

4 - Telefoontjes ordenen
U zit dus in een koffiebar en heeft inmiddels al heel wat telefoontjes gehad die u niet allemaal tegelijk kunt behandelen. Daarvoor bestaat bijvoorbeeld de Adv Communication Manager voor Nokia Symbian. Met deze app kunt u regels opstellen voor het afhandelen van binnenkomende telefoontjes en tekstberichten. U kunt er belletjes en boodschappen van bepaalde contactpersonen automatisch mee accepteren, afwijzen of doorsturen. Spam via sms wordt geblokkeerd, terwijl u voor andere berichten een standaardantwoord kunt instellen.
Voor de BlackBerrygebruiker is er bijvoorbeeld de app One-Click Photo Dialer. Met deze app kunt u een contactenlijst maken van foto’s. Dan ziet u direct wie er belt of wie u wilt bellen.

5- (Reis)kosten bijhouden
Na een drukke dag wilt u natuurlijk weten wat u heeft uitgegeven, zeker als u vele kilometers heeft afgelegd die dag. De DriveLog voor Nokia Symbian bijvoorbeeld is vooral nuttig voor wie veel kilometers maakt voor zijn werk. Met de DriveLog kunt u namelijk eenvoudig uw reiskosten bijhouden, zodat u die netjes kunt declareren bij de belastingdienst (Prijs: € 9, -). Een andere mogelijkheid is de app You Keep Your Money. Met de app You Keep Your Money voor Android heeft u een verzameling tools om uw uitgaven bij te houden. Leuke bijkomstigheid is dat u verschillende grafieken van uw declaraties uit kunt draaien. De standaardversie is gratis. 

No comments:

Post a Comment