Tuesday, 29 November 2011

Internetgebruikers die anoniem denken te kunnen bloggen lopen risico als ze Google Analytics gebruiken, het statistiekenprogramma van Google. Via Analytics kunnen websites allerlei details over de gebruikers in kaart brengen. Het probleem wordt veroorzaakt door het Google Analytics ID dat de bloggers naast hun anonieme blog, ook op andere websites gebruiken, waar ze niet anoniem zijn. Onderzoeker Andy Baio nam de proef op de som en onderzocht 50 anoniem blogs. Slechts veertien hiervan gebruikten Google Analytics. Daarvan deelde de helft het analytics ID met één of meerdere websites.
"In slechts dertig minuten wist ik via Google en eWhois de identiteit van zeven van de anonieme of pseudonieme bloggers te achterhalen, en in twee gevallen hun werkgever", zegt Baio. Eén blog over hacking operaties van Anonymous was eenvoudig te traceren naar het consultancybedrijf van de oprichter, terwijl een ander blog dat Mexicaanse kartels monitort gekoppeld was aan het adres van een man uit San Diego.

Baio adviseert anonieme bloggers om geen statistiekenprogramma te gebruiken en voor een hostingdienst te kiezen waar niet voor het domein betaald moet worden. Ook het gebruik van proxies en Tor wordt aangeraden.

 http://www.security.nl/artikel/39334/1/Google_Analytics_onthult_anonieme_bloggers.html

No comments:

Post a Comment